De fleste har prøvet at gå med tanker om at forbedre sin performance på arbejdet. Men ofte bliver det ved tanken, for hvor skal man starte? Det kan virke uoverskueligt at sige til sig selv, at man bare generelt vil gøre det lidt bedre.
Der er heldigvis hjælp at hente. Vi har udpeget 4 tips, der kan øge din performance.
1. Sæt konkrete forventninger til dig selv
At øge sin performance er virkeligheden et vidt begreb, så start med at koge det ned til nogle konkrete punkter, hvor du vil forbedre dig – og hvor du vil nå hen. Det kan både være resultater, din leder kan se – for eksempel forbedrede salgstal eller feedback fra kolleger – og forbedringer, kun du kan mærke i første omgang. Det hele er med til at bygge en bedre performance.
Sæt ambitiøse forventninger til dig selv, men gør det realistisk at realisere dem – du bliver ikke månedens medarbejder over night.
2. Undgå forstyrrelser
Det er nemmere end nogensinde før at blive forstyrret, mens man burde være fokuseret. De mange apps på din telefon kæmper for at få din opmærksomhed – med beskeder, der sagtens kan vente.
Bare rolig, du behøver ikke kyle din iPhone ud af vinduet og erstatte den med en gammel Nokia 3310 for at få arbejdsro. For nogen er det nødvendigt at slette bestemte apps, men der er også mildere foranstaltninger. De fleste smartphones har en “forstyr ikke”-funktion, hvor telefonen ikke brummer og lyser op, med mindre det er presserende.
Ellers kan du også prøve promodoro-teknikken, som flere forskellige apps kan hjælpe dig med. Her arbejder man fokuseret i 20 eller 25 minutter, hvorefter man har 5 minutters pause, inden det fortsætter forfra.
3. Anerkend dine svagheder
Ja, for at øge sin performance er det nødvendigt at identificere, hvor man kan blive bedre. Det kan måske lyde simpelt, men at anerkende sine mangler er ikke altid nemt. For det kan ødelægge et selvbillede, man har haft i mange år.
Her er det vigtigt at inddrage kolleger, familie eller gode venner. Det kan nemlig være svært selv at se sine mangler, især når det er noget, der ikke kan måles og vejes. På den måde bliver du også opmærksom på, hvor du skal fokusere din energi.
4. Brug de rette værktøjer
Du har måske hørt om udtrykket ‘Work smarter, not harder’. Og det er der en grund til (selvom det kan lyde lidt firkantet). For der er eksempelvis ingen grund til at bruge arbejdstimer på en opgave, et program kan gøre for dig. Automatisering bliver mere og mere udbredt i nærmest alle brancher, og det er der al mulig grund til at omfavne.
Første skridt her er derfor at række ud til dem, som ved noget om det. Spørg kollegaen, søg på Google – der er ingen grund til at hænge faste i gamle måder for nostalgiens skyld. The future is here.