Præstationsangst

Et personligt forløb hvor du, sammen med en performance coach, finder ro i at optræde foran andre uden at blive ramt af præstationsangst og nervøsitet.

Forløbet med vores performance
coach tager afsæt i dine specifikke
mål. Vores fokusområder er:

Energi

Energien i rummet har stor betydning for, hvor vi skal agere, og det er derfor vigtigt at kunne aflæse energien. Er det en stram eller løs energi? Du skal ikke nødvendigvis tilpasse dig en stram energi, men det kan dulme præstationsangsten, hvis du anerkender den energi, der nu er.

Triggers

Følelsen af præstationsangst skyldes typisk en eller flere triggers. Når vi oplever en trigger, reagerer vi på en måde, der udløser angsten. I fællesskab identificerer vi derfor dine triggers og forsøger at imødekomme dem på en ny måde, så du handler anderledes ud fra dem.

Rumforståelse

Din placering i rummet er vigtig. Når vi bliver nervøse, træder vi naturligt tilbage, fordi kroppen reagerer på publikum som en fjende. Men i den situation er det vigtigt at bevæge sig fremad, så vi møder frygten. Det giver en følelse af lethed i kroppen.

Comfort zonen

Vi har en tendens til at placere os selv i en kasse som person. I virkeligheden er den kasse skabt gennem hele livet, og når vi træder ud af den, føles det utrygt. I dette forløb arbejder vi os ud af comfort zonen, ud på dybt vand, i dit tempo. 

Det får du
blandt andet

Evne til at tale foran forsamling

Præstationsangsten kigger ofte frem, når vi skal performe foran mange mennesker. Du får derfor værktøjerne til ikke at lade præstationsangst afholde dig fra at gå på scenen foran en stor forsamling. Det er bl.a. ved hjælp af vejrtrækning og mentale forestillinger af rummet. 

Kontrol

Når vi bliver nervøse og angste, føles det som et tab af kontrol. Det er derfor naturligt at ønske sig at være i kontrol. Men den bedste kontrol er faktisk at kende balancen mellem, hvornår vi skal give slip, og hvornår vi skal være i kontrol. Og den balance finder vi sammen. 

Fornemmelse af tid og rum

Vi træder automatisk tilbage, når vi bliver nervøse, og det er en fejl. På samme måde kommer vi til at sætte farten op i alt, vi gør, fordi vi føler, at tiden går hurtigt – fx hvis vi skal drikke en slurk vand. Det får samtidig pulsen til at stige, og så er vi dårligt i stand til at præstere. Gennem øvelser giver vi dig en bedre fornemmelse af tid og rum. 

Anerkendelse af dig selv

Du er din egen værste fjende, når det kommer til præstationsangst. Det er nemt at blive vred på sig selv, inden man overhovedet har præsteret. Gennem dialog arbejder vi os frem til et sted, hvor du anerkender dig selv og tilgiver dine egne fejl.

Caroline

Mød din nye performance coach

Frederikke har erfaring med coaching og det at løsne op for præstationsangst og sceneskræk.

Caroline Manon

I sin tilgang er det vigtigste for Caroline at skabe et 100 % trygt og fortroligt rum, hvor der er mulighed for samtalen, at eksperimentere, “fejle” og udvikle sig. Caroline er drevet af at forstå dine behov, og hvad der eventuelt skaber modstand i dit liv for at komme derhen. Derfor er det en fordel, hvis du i Carolines timer tør at dele dine styrker og forhindringer, da det vil skabe grobund for større udvikling.

 • Professionel sangerinde
 • Certificeret i Coaching og Konflikthåndtering ved Ledernes Kompetencecenter
 • Kandidat i Performance-Design og Virksomhedsstudier - Speciale: "Hvad betyder Industri 4.0 for vores hverdags-performance i virksomhederne?"
 • PA til Direktør i TechBBQ (Internationalt event med fokus på udviklingling af det nordiske start up økosystem)
 • Træner i Performance teknik for CEO's i Serie A start-ups
 • Bachelor i Filosofi & Performance-Design
 • Diplom fra CEPOS Akademi i "free market theory"
 • Mentor i det internationale kvindenetværk 'Inspired Women Lead'
 • Design thinking and innovation Stanford University
 • Instruktørassistent, Nikolaj Cederholm ved Verdenspremieren på Beatles teaterkoncert mm.
 • Instruktørassistent Det Kongelige Teater, store scene
 • Akademiet for Musik, Dans og Scenekunst

Lyder det somnoget for dig?

Så kan du få en gratis prøvesession.
Tryk på linket herunder og find en tid, som passer dig.